2014. június 19., csütörtök

Gyümölcsszezon

Itt a friss zöldségek és gyümölcsök dömpingjének szezonja. Nem vagyok konyhatündér, így messze álljon tőlem, hogy befőzési illetve más gasztronómiai tanáccsal lássak el bárkit. ( Erre megvannak a megfelelő oldalak.)

Viszont felhívnám kedves tavasszal szült, nyáron és ősszel szülni fogó kismamák figyelmét, hogy gyermekeink hozzátáplálása (fél éves korban) épp akkor fog kezdődni, amikor a meggy és barack fák színes leveleiket mutogatják, vagy épp pucéran merednek ránk. Tehát most gondoljunk csöppségünkre, és a fagyasztóba rakjunk 1 zacskó kimagozott fagyasztott meggyet, és turmixoljunk le őszibarackot (héj nélkül!) is (a sárgabarack puffaszt!), amit fél dl-es adagokban zacsizzunk be, és szintén fagyasszuk. Alma után a barack a második gyümölcs, majd jöhet a meggy, amit kap a bébi. De később majd erről is írok, ha érdekel valakit.
Nem nagy meló, tessék nekilátni, ne a drága kétes bébiételeket adjunk a mi Kincsünknek!
A télen szülő anyukákat is megemlítem, akik ilyen szempontból szerencsések, mert jövő ilyenkor a fáról, frissen adhatják ezeket a gyümölcsöket bébijüknek.

1 megjegyzés:

  1. Az őszibarackot én egy számomra egyszerűbb módon tettem el. Lehúztam a héját, félbe vágtam, magját kivettem, és így a 2 db fél gyümölcsöt csomagoltam folpackba. Ezeket a kis csomagokat bele egy zacsiba, és már mehet is a fagyba. Szükség szerint lehet elővenni, hol többet, hol kevesebbet. Kiolvadás után turmixoltam.
    M. F. Betti

    VálaszTörlés